dimecres, d’octubre 26, 2005

L’IES DE CAMP CLAR: UN BON AMFITRIÓ PER ALS PARLAMENTARIS

La setmana passada vaig acompanyar al president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, a una visita a l’IES Camp Clar, organitzada en el marc del programa “El Parlament a les aules”. Aquest programa que tot just han posat en marxa els serveis educatius del Parlament, té l’objectiu d’apropar la vida parlamentària a l’àmbit educatiu, a través de la presència dels parlamentaris en el procés d’elecció dels delegats dels alumnes que va culminar justament el dia de la nostra visita.

El president del Parlament i els diputats que l’acompanyaven van anar passant per les aules explicant la nostra tasca com a diputats, posant de relleu allò que té en comú la representativitat dels delegats estudiantils i la dels parlamentaris i responent a les preguntes dels alumnes.

L’experiència va ser summament enriquidora per a tots els que hi vàrem participar i, per a mi en particular, molt interessant i engrescadora. Vaig poder comprovar la quantitat de factors positius que poden trobar-se a un centre públic com l’IES de Camp Clar que, sense comptar amb cap dotació extraordinària de recursos, mostren un ambient i un dinamisme que per a sí voldrien molts centres pretesament d’èlit.

Em vaig trobar uns alumnes espontanis i disciplinats alhora que, més tímids els més joves, més agosarats els més grans, em van fer preguntes de tot tipus, es van interessar –com jo no hagués esperat- per l’Estatut, pel finançament, per l’enrenou muntat al voltant de la paraula nació i em van preguntar fins i tot pel 3%. També em van explicar els problemes i les necessitats que tenien i que pensaven traslladar als seus delegats. Vaig haver de passar per més aules de les previstes perquè algunes que no havien rebut la visita de cap parlamentari reclamaven la seva presència. Per a mi va ser un motiu d’orgull aquest interès, com crec que ho és per als seu professors tenir un alumnat tan desvetllat i motivat com el que jo vaig veure. Si més no, així m’ho van manifestar tan els professors com el director, mentre m’acompanyaven pels passadissos i m’ensenyaven el centre, mostrant-me tant les aules prefabricades com les obres d’ampliació de l’IES ja iniciades que permetran substituir-les.

Estic segura que el més determinant per aconseguir el bon ambient que vaig percebre és l’actitud de l’equip docent del centre, que es va mostrar orgullós i satisfet dels seus alumnes –en aquesta edat difícil per a l’educació pública obligatòria i amb prou diversitat ètnica i lingüística- i del seu centre, digne, però sense cap luxe, fins i tot amb algunes deficiències que espero es resolguin aviat.

Espero també que, tant els alumnes, com els professors i el director acompleixin la seva promesa de retornar-nos la visita al Parlament, on tindrem l’honor de fer-los aquesta vegada nosaltres d’amfitrions.

1 Comments:

Blogger Adrian Creffield said...

you have a pretty cool blog here another one of my favourites is a work from home in the uk site. Its all about, need I say it, working from home. I think people should have the choice to build their own income instead of somebody else’s. Freedom of well being and all of that...anyway take a look see what you think.

I have another blog which I've just started, I've been asking a load of people for their opinions. When I looked at your site I realised you know what your doing. My blog is www.adminsupervisor.blogspot.com I want to write stuff that people want to read about. Do you have any suggestions?? I mean blogs are really cool, so many people and so many lives, you gotta love it.

Anyways, keep it up, hope to hear from you soon :)

11:42 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home